Free clock За хубавите неща: За влюбените с любов

27 януари 2010

За влюбените с любов



След няколко дни ще празнуваме празника на влюбените. Без нея, любовта, животът ни би бил немислим. Тя ни радва, тя ни и натъжава понякога. Но както и да минава тя през нашия живот, винаги помним първата обич, първата целувка, първото разочарование.. И за нея, любовта, няма възраст..
Ще ви предоставя едно прекрасно есе на мой близък, което чета винаги с удоволствие.


Здравей, мое Очарование.

Снощи, препрочитайки написаното от теб, на фона на тази шеметна музика, те поканих, и танцувахме само двамата, по средата на огромен площад, целия заобиколен от фонтани. Водата, кристално чиста и прозрачна, хвърляше пръски, струеше, лееше се на талази, под, над и около нас, в ритъма на чувствения танц.
Озовахме се във водовъртежа на собствените си мисли и чувства – паралелен свят на измамно спокойствие, тишина и мъртва пустош. И докато стихията бушуваше вътре, в собствените ни същности и природа... изведнъж ...
Неземна светлина озари тъмния небосвод, и телата ни вече плуваха бавно и с наслаждение, към малък зелен остров – райско кътче за изтерзаните ни души. Тъмнозелен плащ покриваше земята чак до хоризонта. Подухна вятър, тишината се раздвижи и пустошта оживя. Навсякъде бе осеяно с цветя. Теменужки приветливо поклащаха главици, в отговор детелините обръщаха към тях своите листа. И те си зашептяваха. Незабравката се е свила там, под стъблото на вечно движещата се трепетлика. Маргаритките, високо вдигнали чела, кимаха срамежливо-радостно на всяка закачка, която вятърът им поднасяше... Благодат и чудна хармония!
И ние се отпуснахме блажено в лоното на природата, велика и щедра, избавяща ни от безумния танц на греха и смъртта. Ръцете ни се търсеха, устните ни зашептяваха думи на нежност и обич, телата ни се сливаха в сладостна прегръдка, душите ни ликуваха. Започна се дългото завръщане към отдавна изгубеното и забравено ангелско великолепие на собствената ни същност и природа.



















Весело посрещане на този красив празник, приятели, пожелавам ви много обич и взаимност на вашите мечти.

7 коментара:

margarita_rv каза...

Всички са невероятно красиви - ти си невероятно предвидлива, за всичко мислиш! Затова всички те обичаме.Марги

Temenuzhka Petrova каза...

Такова хубаво послание, благодаря, Вера!Няма нищо по-възвишено от Любовта, човек е истински щастлив тогава,когато обича и се чувства обичан!А за Любовта възраст няма!Целувки и прегръдки от мен!

veracooper каза...

Благодаря ви, мили приятелки, аз се старая да помогна на тези, които нямат времето, необходимо за търсене на картичките. А наистина любовта е най - чистото човешко чувство. Цвете, което трябва да пазим като очите си.

Victoria каза...

Gracias porcompartir tantos momentos bellos de San Valentin.Con cariño Victoria.España

veracooper каза...

Gracias, Victoria, por las amables palabras! Vera desde Bulgaria..

Zvetanka Shahanska каза...

Mnogo красиво и всеотдайно:)Благодаря, за приятните чувства , които предизвика у мен !

veracooper каза...

Благодаря, Zvetanka Shahanska, толкова внимателно избирам снимките, защото знам, че моите почитатели и приятели са хора с вкус към красивото.