Free clock За хубавите неща: Вкусни занимания

05 октомври 2009

Вкусни занимания


Винаги много ми харесва да търся рецепти, които да са като предястие или мезе за аперитив. И да не отнемат много време, тъй като съвременните домакини имат още толкова други задължения. Но в същото време обичат да приготвят вкусни блюда. Такива леки рецепти има в доста кулинарни блогове, но аз предпочитам да направя нещо, съчетавайки няколко продукта. От практиката си знам, че майонезата, крема сиренето, горчицата са все такива продукти, които могат да се съчетават и добиват добър вкус. Доста време, нали съм домакиня и имам много време, ми отне да експериментирам, но се получи. Сега предлагам моите опити на вашето внимание и чакам присъдата.

Предястие от сирене крема

Продукти:
2 пакетчета крема
100 - 150 гр. шунка
1 връзка пресен лук ( само зелената част)
сос уорчестър или соев сос на вкус

Приготовление:
Сиренето крема добре объркайте с миксер, добавете много ситно нарязаната шунка, зеления лук, също много ситно нарязан. Овкусете по желание с един от двата соса и добре смесете всичко. От тази смес направете еднакви топки, наредете ги в чиния и отгоре наръсете с малко червен пипер. За украса може да ползвате и връхчетата на лука. По желание можете да оваляте тези топки в сусам или други ядки на вкус и пак да украсите с личени връхчета.

Пълнени яйца

Продукти:
4 яйца
1 супена лъжица майонеза
1 супена лъжица добра горчица
1/2 чаена лъжичка счукан чесън
1/2 чаена лъжичка много ситно нарязан лук
1 щипка черен пипер
червен пипер за украса

Приготовление:
Сварете яйцата поне 15 минути, т.е. до твърдо. Веднага ги изстудете и обелете, разрежете на 2 половини по дължина. Жълтъкът съберете в купа, добре разбийте до хомогенност, добавете горните продукти и с шприц напълнете половинките яйца. Отгоре можете да наръсите по щипка червен пипер или да украсите по желание.

Няма коментари: