Free clock За хубавите неща: Рецепти от немската кухня

03 ноември 2009

Рецепти от немската кухня


Сладкиш с ябълки - немска рецепта

Продукти:
250 гр. краве масло
250 гр. захар
5 яйца
1 ванилия 350 гр. брашно
1 бакпулвер
1 кг. ябълки
около 250 гр. пудра захар

Начин на приготовление:
Обелете и нарежете ябълките на малки продълговати парченца. Маслото разбийте добре да се получи пухкава смес. Добавете яйцата, разбити почти до готовност, захарта и ванилията. Внимателно смесете всичко на малки обороти на миксера до получаване на еднородна смес. Добавете брашното с бакпулвера и бъркайте с шпатула. Добавете и нарязаните ябълки, като внимателно бъркате, за да не се слепят. Готовата смес изсипете в намазана и поръсена с брашно тава. Печете н а 200 гр. около 30 мин., като проверявате с клечка за зъби.
Пудрата захар намокрете с малко студена вода и веднага я разстелете върху готовия и още готов сладкиш.

Чийзкейк - брауни от Алиана

За сместта брауни:
120 гр. тъмен шоколад (добре е да е 80% какао)
150 гр. кафява захар
2 яйца
60 гр. брашно

За сместта чийзкейк:
1 яйце
240 гр. филаделфия
60 гр. захар
1 ванилия

Този чийзкейк е за тава 24 x 24 см., на която покривате дъното с алуминиво фолио и нагрявате предварително фурната на 180 гр.

Шоколадът и маслото се разтопяват и същевременно разбиват на топло, като непрекъснато се бълрка. Добавят се захарта и предварително разбитите яйца и биенето продължава. Към тях се добавят и брашното и всичко се хомогенизира.
Отделно всички съставки за чийзкейка се бият едновременно, за да се получи пухкава смес.
3/4 от сместа на брауни сместта се излива в тавичката, отгоре са налива и сместта за чийзкейка. Останалата четвъртина се насипва по лъжици върху втората смес и двете се смесват внимателно, за да се получат шарки като на мрамор.
Пече се на слаба фурна около 30 - 35 мин., като се опитва с клечка за зъби.

Кафявата захар може да се замени с бяла и да се ползва ванилин.


4 коментара:

Dani каза...

Много хубави рецепти-обичам и чийзкейк ,и ябълки ,и шоколад. Благодаря за идеите и поздрави!

veracooper каза...

Радвам се, че оценявате сладките неща. Обичам да експериментирам и се радвам когато успея. Благодаря за оценката.

Areka каза...

Здравейте бих искала да благодаря за посещението ви в моят блог- http://areka76.blogspot.com и да приветствам вашият! Рецептите и като цяло информацията тук много ми хареса.

veracooper каза...

Бклагодаря, Areka, аз се старая мног, когато се поднася информация, трябва да е достоверна и изпитана. Моята е такава.