Free clock За хубавите неща: За всеки ден - какво по - лесно от това.

28 ноември 2009

За всеки ден - какво по - лесно от това.


Долните рецепти, които ви предлагам, предварително приготвих, за да се убедя че няма да ви подведа. Заслужава си да опитате, ще останете доволни.

Пържени пилешки крилца с пикантен сос

Продукти:
2 пакета пилешки крилца
1 кафена чаша синьо сирене (или едно малко пакетче)
1 кафена чаша майонеза
1 чаена чаша заквасена сметана
лимонов сок на вкус
2-3 скилидки чесън - счукан
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
В купа натрошете сиренето, добавете майонезата, сметаната и останалите продукти и добре смесете с миксер до хомогенна смес. Солта и черния пипер съберете заедно и овкусете крилцата. По предпочитание можете да пържите във фритюрник, тиган или да запечете най - напред и да допечете във фурна. (Аз запечатах леко от всички страни и доизпекох във фурната, тъй като не ям пържена храна) Когато са готови ги поставете на салфетка да се отече мазнината, която е останала по тях, а можете да сервирате директно.
При сервиране залейте с готовия сос, който предварително сте поставили за около 1 час в хладилник. Украсете по желание, но сега вече има толкова зеленчуци, консервирани или сурови, желания ефект ще бъде постигнат.

Шарен кекс

Продукти:
3-4 яйца
140 гр. краве масло
100 - 120 гр. захар
около 70 мл. прясно мляко
2 супени лъжици настърган шоколад (може и какао)
200 гр. брашно с един бакпулвер
1-2 ванилии

Начин на приготвяне:
Жълтъците и белтъците се бият по отделно. В предварително разбитото масло се добавят разбитите жълтъци до бухването му. Много внимателно се наливат млякото и белтъците на малки порции, за да не спадне сместта. Най накрая се слага и брашното с бакпулвера и ванилията, като бъркането вече е с шпатула. Готовата смес се разделя на 2 и едната се оцветява с шоколада, който трябва да се смеси добре с другите продукти. В кексова форма се изсипват последователно светла и тъмна смес, като се редуват. След това с дървен шиш се дообърква внимателно, за да се получат шарки като на мрамор. Пече се на 180 - 190 градуса около 40 минути.

Няма коментари: