По повод скорошния си празник направих една смес от крема сирене и краве масло, която използвах за разядка. Случи се така, че я ядохме като основно. Харесах тази рецепта и я предоставям и на вас.
Крема сирене за всичко
Продукти:
60 - 70 гр. крема сирене
60 - 70 гр. извара
125 гр. краве сирене
1 -2 лъжички червен пипер
черен пипер
2 супени лъжици горчица
зелен лук
60 - 70 гр. крема сирене
60 - 70 гр. извара
125 гр. краве сирене
1 -2 лъжички червен пипер
черен пипер
2 супени лъжици горчица
зелен лук
Приготовление:
Кремата, изварата и маслото се смесват добре до гладка смес. При поднасяне в индивидуални чинии или в купичка, отгоре се наръсва с червен пипер и се слага ситно нарязан пресен лук ( зелената част).
Тази смес може да се използва за пълнене на пипер или домати, за мазане на филийки или като предястие.
Кремата, изварата и маслото се смесват добре до гладка смес. При поднасяне в индивидуални чинии или в купичка, отгоре се наръсва с червен пипер и се слага ситно нарязан пресен лук ( зелената част).
Тази смес може да се използва за пълнене на пипер или домати, за мазане на филийки или като предястие.
Светкавичен крем
Продукти:
1 чаена чаша сметана
1 чаена чаша захар
1 ванилия
1 чаена чаша сметана
1 чаена чаша захар
1 ванилия
Всички продукти се бият добре, докато захарта съвсем се разтопи в захарта и добие добра плътност ( трябва да добие гъстотата на добре разбити белтъци). Добавя се и ванилията. Този крем се консумира веднага, като украсата е по предпочитание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар