Free clock За хубавите неща: Дързостта на човешките ръце

10 октомври 2009

Дързостта на човешките ръце


Човешките ръце са с магическа сила, те осъществяват всяка идея на ума и сърцето. Пиша това, защото съм убедена в тази истина, гледайки красивите бонсаи в интернет. Колко голямо търпение трябва да имаш, колко трябва да обичаш това изкуство, за да създадеш такава красота. Казват, че са като изродени, не, не са, просто са резултат от човешкото въображение и работата на любителите на това красиво изкуство.




Рисунки на бонсай са намерени в древноегипетските гробници. Изкуството е било създадено преди повече от два века и е разпространено не само в азиатските държава, любители има по целия свят. Много труд изисква такова оформяне на различните видове, за да придобият такива причудливи форми.








Има различни стилове за оформяне на мини дръвчетата, стил гора, стил пейзаж, дръвчета върху камък. Но както и да са изработени, грабват погледите не само на любителите, изложбите са много популярни и имат много посетители, дошли да видят красотата .





Не се ангажирам с мнение кое е най красивото дръвче, оставам вие да решите за себе си, аз харесвам всички.



5 коментара:

Златина каза...

Много ги харесвам.
МъжО си е пожелал такова миниатюрно дръвче за ЧРД-то, ама се притеснявам да не го уморим в къщи! :)

veracooper каза...

Има много литератира, поразрови се, ще намериш добри съвети.
А иначе са просто невероятно красиви.

Unknown каза...

Имам вече две дръвчета ,но второто изсъхна още на третия ден след като ми го купиха от "Баумакс".Много съм тъжна ,защото това бе моя отдавнашна мечта - да си имам бонсай.Сега вече ме е страх да си взема нов , а и те са толкова скъпи...

veracooper каза...

Рискувай още веднъж, но не гледай цветя и декоративни дръвчета със страх, така те "усещат" това. Както усещат и любовта на човека, който се грижи за тях.

Nanita каза...

Много красиви!Спорна и ведра седмица!