Free clock За хубавите неща: КРАСОТА ОТ МЕТАЛ И ПОРЦЕЛАН

10 април 2009

КРАСОТА ОТ МЕТАЛ И ПОРЦЕЛАН



Едва ли има жена, която да не се спира пред витрините с наредените красиви бижута. Перфектната им изработка винаги е била магнит и е будила възхищение. И как няма, когато забряваш за времето. Едни такива, с камъни , с камеи, със сложни плетеници. А си въздишаме, защото колкото и да имаме, пак са малко.
Но винаги съм мечтала за онези, старите, които са носили радост и дори са предизвиквали завист. Специална изработка на капризните богати жени..








Когато видях тези брошки, обеци и гривни вече знаех, че ще ги харесате. Защото тяхната изработка не се нуждае от коментар. Много трудно избрах тези, които да предоставя на вашето внимание.










Рисунък, великолепен замисъл, финес. Това са думите за тяхната красота и брилянтно изпълнение.












Бижута - мечта, носещи полъха на времето си и говорещи за вкуса на тогавашните високопоставени дами. И запазени до днес в музеите и аукционните къщи. И благодарение на тях, ние имаме възможност да им се радваме и тайничко да завиждаме. Съвсем по женски, нали?






Пожелавам ви приятни минути с тези прекрасни бижута.




2 коментара:

margarita_rv каза...

Сътворено с усет, умение и талант. Вероятно майсторите са оставили част от душата си в изпълнението. Великолепие, гарнирано с толкова финес - с удоволствие ти подарявам виртуално едно бижу по твой избор!!!

veracooper каза...

Марги, благодаря ти за това. Всички са красиви и трудно бих избрала, но все пак нещо като цветя, нежно и вълнуващо.