Free clock За хубавите неща: Приказка или реалност..

08 август 2009

Приказка или реалност..


Не бих се ангажирала да кажа кое от двете е, сън или реалност. Но каквото и да се пише за тези къщи, съвременни и не съвсем, това е мечта. Притежаването на такава къща, за всяка една от тях се отнася, вероятно е нужен много труд и работата на перфекционисти.




Гледала съм предавания за интересна архитектура на къщи, долните две са доказателство, че за човешката фантазия и реализирането и граници няма.



Красиви къщи, заобиколени от вода, със сламените покриви, прекрасните градини около тях. Лодките, предлагащи приятна разходка. Каква реализирана мечта..









И осъвременените архитектурни замисли, които се виждат на снимките. На такава каменна къща всеки би се зарадвал, дори и само като наблюдател. Всъщност в родния край на мама има толкова запазени такива прекрасни такива. И когато се разхождам там, не спирам да се удивлявам на тяхната красота. Знам че има вече и такива съвременни, покрити с каменни плочи, които запазват традициите на този вид строеж. И не са лишени от съвременните удобства и лукс.



2 коментара:

Блага каза...

Пу, за мен тази с огнището! ;)

Много са красиви, Вера. Ще си останат само мечта за жалост...

veracooper каза...

Благи, толкова са хубави, че науистина са като приказни. Но за съжаление са само сън, поне за мен. Но и гарсониерата все пак е един хубав дом, нали? А ти подарявам всяка, която ти харесва, поне това мога. А в един от следващите ми животи може и да мога, знае ли човек..