Free clock За хубавите неща: Мебели от бамбук и ракита

11 септември 2009

Мебели от бамбук и ракита


Обзавеждането на домовете ни винаги доста ни затруднява. Но не и в последните години, тъй като доста чужди фирми имат вече магазини и у нас. Това, разбира се, е свързано с необходимостта ни да задоволим нашето естетическо възприятие, съчетаване на приятното с удобното и същевременно красивото. А и с нашите възможности да можем да притежаваме елегантните и не евтини мебели.
В бащиния ми дом столовете в кухнята бяха от доброто старо време, плетени от ракита облегалка и седалка. И често ми създаваха неприятното защипване на кожа, което пък ме и разплакваше. Мама слагаше възглавница, но нали съм била палавка, та се наложило и да я завържат, за да не пада. Този спомен ме провокира да потърся мебели от бамбук и ракита. И една моя все още неосъществена мечта - люлеещ стол. Не че не мога без това, но нали за това са мечтите?






Дали храната на тези маси ще е по - вкусна? Едва ли, ако не е приготвена майсторски, но двойното удоволствие е примамливо.



И красивото и удобно бебешко легло не е забравено от дизайнерите.







Отмората сред зеленината, песента на птичките, кафето и следобедната закуска, това е една приятна глезотийка, но необходима. И вече в доста домове осъществена. Такива, които са извън градовете. Но съм била на гости в апартаменти, които са обзаведени с леки и удобни мебели, подобни на тези от снимките.







Това е моята неосъществена мечта, нали е красив?




4 коментара:

krassy каза...

Обожавам такива мебели, особено ако са в градина. Първо обаче трябва да си намеря градината :)

veracooper каза...

Аз също много, но и ние, българите, като си наумим нещо минаваме на принципа: "купувам си копче, а за него ще търсим балтон". Та не е късно никога да го направим, да си купим стол за дворчето..:)

Unknown каза...

Може да разгледате този сайт има много интересни предложения на добри цени :-)

Unknown каза...

www.greenhousebg.com