Free clock За хубавите неща: Красотата на коралите

18 септември 2009

Красотата на коралите



Океанските и морски дъна са осеяни с корали, красиви, разноцветни, с различи форми. И винаги става така, че в желанието да се създаде красота за хората, природата бива ощететявана. За съжаление за доста от поразените участъци, поразени от човешка ръка, се полагат грижи, за да не бъде загубен някой вид. А красотата е видна, за тези които влизат с цел наблюдения и за нас, радвайки се на прекрасни снимки.






Изработените украшения или предмети от корали са много красиви, но изискват грижи за да бъдат добре опазени. Знам, че всяко колие, брошка или пръстен трябва да се държи в отделна кутия, да се пази от надраскване или удар. Да не се излагат на висока температура и да се почистват от ювелири.








Със злато, сребро или нанизани като красиви огърлици, коралите винаги са печелили много почитателки. За тях казват, че дават мъдрост, пазят емоционалното равновесие и осигуряват позитивност. Добре е да се махат, когато се счупят, тъй като счупени такива амулети имат обратен ефект. Така съветват майсторите, изработващи скъпоценни и полускъпоценни камъни, към които спада и коралът.







3 коментара:

Блага каза...

Съвършенство. Това са за мен коралите. Като форма, и цвят, и самота.

veracooper каза...

Да, Благи, толкова са красиви. Мама имаше подобна огърлица, но като дете и "видях сметката". Сега вече е късно да съжалявам.

happypond каза...

Този коралаво цвят направо ме разтапя. Топъл и мек, но не фрапантно натрапчив.