Този път ще ви представя рецепти на моята леля. Тя беше най - голямата от трите деца. И тъй като те останали сираци много рано, роднини са се грижили за тях. Леля попаднала при братовчедка на дядо ми, която беше мила и весела вдовица. Много обичах да ходя при нея като дете, че имаше винаги сладки на масата и можех да си вземам колкото искам. Бях злоядо дете, но на чуждо място се яде, така казваше мама. И ядях с голямо удоволствие нейните вкусни и красиви на вид дребни сладки Разбира се това се повтаряше всеки път. Та моята леля, омъжила се доста рано, остана домакиня до края на живота си, грижейки се за дом и семейство. И тези рецепти, които сега побликувам, са от една кулинарна тетрадка, датирана от 1943 год. Надявам се, че тези стари рецепти ще ви допаднат, лесни и вкусни са.
| |||||||
Съставки:
| |||||||
Приготвяне:Сместа от вода, захар, масло и содата с оцет, се туря да възври и тогава се сипва по малко брашно и се бърка, за да не стане бучки. Като се сгъсти взема се по малко, овалва се на топче, след това с пръст се прави място за орехи, които се счукват на дребно, ослаждат се с лъжица захар и канела (орехите трябва да бъдат 40 на брой), затваря се мястото за орехите, добива се продълговата форма. След като се опекат потапят се в сироп и се овалват в едра захар.
|
03 февруари 2009
Новите рецепти от тетрадката на леля.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар