Free clock За хубавите неща: Изящните цветя на порцелана

29 март 2009

Изящните цветя на порцелана



Старите сервизи са в различни цветове, но след сините, харесвам много и тези на цветя. Те са свежи, носят дъха на цветята, всичко поднесено в тях е някак по – апетитно. Винаги съм смятала, че бялата покривка, добрата аранжировка на масата, красивите съдове и прибори създават перфектна завършеност. И много добра атмосфера не само през празниците. Вярно е че сега, забързани в ежедневието си, не се стараем да бъде всичко съвсем по етикет. Но на празници развиваме умението си за създавне на добро за вкуса и очите. А тези старинни съдове за храна са толкова красиви, захласам се когато разглеждам снимките за подбор на публикацията. И всяка следваща снимка е по – хубава от предната и така до края. Ако трябва да си избера някоя от тези красоти, ще бъда много затруднена.





Цветни, разнообразни, красиви, невероятен рисунък.














Всичко, което видях, публикувах, за да споделя с вас моя възторг и възхищение от работата на старите майстори.



4 коментара:

margarita_rv каза...

"Бездиханна" - е думичката, която най-точно изразява това, което чувствувам, когато съм на гости в твоя блог. Остани си такава, изящно-прецизна, всичко, което правиш е несравнимо с това което ни залива в ежедневието. Бъди здрава и за тази седмица по шестобалната система ти поставям 46656 или 6на 6степен- защото всичко е невероятно.

veracooper каза...

Благодаря ти, Марги, твоето мнение е много ценно за мен. Старая се да покажа това, което ме е развълнувало, защото такава красота вълнува, не само носи наслада.

rumivarna каза...

Гледайки тези красоти немога да си обясня защо някои хора ги намиат за "претрупани" и "отживелица"?! А това е изкуство с безценна красота!!! Били са рисувани на ръка.Мнаго големи майстори, като Реноар са започнали кариерата си на "велики" точно с рисуване на сервизи.Какво не бих дала за да имам поне една такава вещ за да мога да и се наслаждавам до безкрай!Радвам се ,че все още се намират хора които ценят тези красоти!

veracooper каза...

Е не са претрупани, как може. Та това са сервизи произведение на изкуството. Това че са на цветя и други рисунки не ги прави по малко красиви. Ама ние сме свикнали да има златно кантче, някакво постно цветенце и толкова. Това е народопсихология, Румяна..