Free clock За хубавите неща: Прекрасният стил рококо

28 юни 2009

Прекрасният стил рококо





Стилът рококо се развива в началото на 18 век във Франция и се разпространява бързо в западна, централна Европа, а също и в Русия. Заменя строгия барок с неговите тъмни цветове, като се отличава с грациозност, лекота и интимно - кокетен характер.










През рококо предпочитаните цветове са розово, синьо, зелено и бяло. Представените фотоси показват умелото съчетание на всичките им нюанси в дамското и детското облекло.




























Декоративната скулптура по скоро служи като украса на алеите, дворците и се отличава с причудливите форми да раковина, от където идва и наименованието на този стил.





















Порцелановите изделия и ювелирното изкуство са прекрасен пример за изящество, лекота на детайлите и финес при изработването им.





















2 коментара:

margarita_rv каза...

Аз харесвам подобни стари неща, затова, защото има много финес и изящество.Днешните сериини производства на мебели, на сервизи и на всичко останало ни обезличава. Прекрасно !!!

veracooper каза...

Марги, така е, но преди време тук също правеха прекрасни неща, които не бяха за българския пазар. Сега има доста красота по магазините, можеш и да поръчаш, но пък липсват средства, така че , да се радваме на това което имаме и на ..снимките.