Free clock За хубавите неща: На четири колела - родстъри ( roadsters )

13 юли 2009

На четири колела - родстъри ( roadsters )

Преди няколко дни гледах филм по Дискавъри за ръчно изработените и красиви родстъри (roadsters), който отново завъртя лентата на живота ми обратно. Защото има много предпоставки за това. Една от първите коли в моя град е била на дядо ми, красив Форд , с шофьор и специален гараж. Когато той починал, се наложило да го продадат и да попадне в "добри" ръце. Баща ми е бил малък и не е разбирал тези финансови проблеми на семейството, но разказваше на всички ни спомените си. След доста години се запознах с неговия шофьор, той говореше с много топлина и любов за него и семейството.




Когато станах по - голяма се включвах, по молба на татко, в ремонта на неговата Ява. Не си спомням някога да е имало прах, кал или повреда някаква. Винаги поддържана, лъскава. Такива бяха времената, моторът беше на мода. А и татко имаше специално отношение към машините на пътя. Дори след една катастрофа, когато мотора приличаше на една купчина желязо, той не подведе под отговорност виновника. Предложи му да му купи нова такава, но по - голям кубик. Той беше военен и прие това като най - добро решение. А и татко беше добър човек, нямаше да остави децата му без баща им. Той беше сирак от бебе.







Като гледам тези прекрасни модели двуместни коли, виждам каква работа е имало по създаването им. Затова те са и доста скъпо удоволствие. Но са прекрасни с изумителните допълнения по тях. Няма да се увличам с обяснения, че все пак съм жена, ще рекат мъжете, че това не е женска работа. Не е точно така, но се съобразявам с тях..




Тази кола съм я виждала на живо, за съжаление снимката не е от най - добрите, бързах. Тя е на известна личност.







Няма коментари: