Вкусни рулета
Продукти:
6 - 8 котлета /за предпочитане е да са от бонфиле/
дижонска горчица
6 - 7 кисели краставички
4-5 скилидки чесън с обвивката
1 - 2 моркова
ленти нетлъст бекон
дребно нарязани целина и магданоз
1 -2 лъжици дом. пюре
около 400 мл. вино
200 - 250 мл. вода
сол
черен пипер
малко мазнина
клечки за зъби
Приготовление:
Пържолите се начукват, като краищата внимателно се изтъняват. Намазват се с малко горчица, посолява се със сол и черен пипер, нареждат се лентите лук, кисели краставички и беконът. Навива се рулото и се набожда с клечките за зъби, след което се запича от всички страни в тиган. Така се запечатва месото и соковете не изтичат при печене. Готовите рулета се нареждат в тава, леко намаслена, слагат се всички подправки ( по желание могат да се ползват готовите такива), виното и брашното, разтворено в малко вода, също и останалата вода и доматеното пюре. Чесънът може да се сложи с твърдата обвивка, но след изпичане се отделя, ако не се ползват обелените цели скилидки. Така готовото ястие се слага да къкри на средна температура около час и половина.
При поднасяне се сервира с картофено пюре, или други предпочитани гарнитури.
Една рецепта за много сполучлив и бърз кекс, който "винаги става", така казваше моята майка.
Мързелив кекс
5 яйца
2 чаши захар
2 чаши брашно
4 лъжици олио
4 лъжици газирана вода
2 лъжици какао
шепа едро смлени орехи - препечени
1 - 2 ванилии
Приготовление:
Отделете белтъците от жълтъците и с цялото количество захар без 1 лъжица разбийте белтъците до стегнат сняг. Разбийте жълтъците на пяна с останалата захар и добавете белтъците. Прибавете и олиото, газираната вода, ванилията и орехите. На слаби обороти насипвайте брашното на малки порции, за да не спадне сместта. Така приготвена, отделете част от нея, за да сложите какаото. Във намазаната с мазнина и набрашнена форма за кекс се излива най - напред бялата смес, после се редуват, като последен е светлият. С дървен шиш за месо аз, леко в една посока, правя въртеливи кръгове, след нарязването изпечения кекс е много ефектен. Пече се на 200 - 220 градуса около 40 мин.
09 август 2009
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
2 коментара:
Ммммм...Нямам думи :)
А, недей така, твоите рецепти също са мммммммммм, така че те имам за сериозна "съперница". Благодаря ти.
Публикуване на коментар