Free clock За хубавите неща: Познати и не съвсем

06 май 2009

Познати и не съвсем






Честичко, когато минавам покрай цветарските магазини, се заглеждам почти със завист в красивите орхидеи. Те не могат да виреят в моя дом, защото е прекалено топло, но това не ми пречи да имам желание някога да имам своето загадъчно цветенце. Познати и не съвсем, растат като самостоятелни цветове. Или като придатък в богатата почва на някое дърво. Беглите ми познания за тяхното отглеждане не ми дава право да коментирам как се прави това. Но е факт, че труда си заслужава и се радваш на един прекрасен и тайнствен цвят. И се чудиш на природата какви са тези разнообразни и чудати форми и цветове.

























Бяло, розово, цикламено, оранжево , зелено и кафяво се преплитат и съчетават по свой си начин в красивите чашки на цветовете на орхидеите. Затова те толкова често присъстват в картините на художниците.














Толкова красиви са те, че ти се иска да не ги докосваш, а не можеш да устоиш на желанието. Причудливи форми, като че ли цветето си има мустачки, торбички, изменения на форми, които познаваме като закономерни. Но това е тя, великата природа.













Оставям ви в плен на красотата, приятно гледане.



6 коментара:

Jackie каза...

Благодаря ти , Вера! Как си разбрала, че орхидеите са любимите ми екзотични цветя!
Радост за очите, наслада за душата!
Поздравления, мила!

veracooper каза...

Нали знаеш, че приятелите усещат най-съкровеното. А щом аз ги харесвам, значи...Благодаря, Тони.

Bla каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
veracooper каза...

Bla, само защото няма кошче, не съм изтрила коментара Ви, и нокога не си позволявайте да пишете глупости в блога ми. Красотата не търпи простотии..

veracooper каза...

Яките в кошчето, заедно с другите простотии.

Bla каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.