Free clock За хубавите неща: Красивите кукли Барби

09 май 2009

Красивите кукли Барби








Твърде късно получих като подарък от родителите си кукла. Бях вече голямо момиче и не очакваха да играя с нея. Тя беше много красива, руса, спеше, плачеше, беше облечена в много красива рокля. Сложих я на леглото си като "моята" вещ и само аз я пипах. Завърших гимназия, следвах, куклата ме чакаше на леглото ми. Дойде и времето да стана майка, бебето порасна и един прекрасен ден, моята красива играчка попадна в ръцете на сина ми. Смееше се съпруга ми, че краят и се вижа, но не вярвах. Нали беше "моята" кукла, но прогнозата му се изпълни. Един ден с разочарование установихме, че косата е само на част от главата, очите бяха извадени, дрехите на купчинка да малкия палавник. И той с цяло гърло се смееше ли смееше. Смееше се и баща ми, главния виновник за тази участ на любимката ми. И до ден днешен, когато видя красиви кукли, споменът за моята винаги се връща, разочарованието ми от тъжния и край също.





















Моя близка ми каза за сайт, в който има красиви кукли. С радост започнах тази публикация, защото независимо, че това са детски удоволствия, родителите също могат да видят с каква любов и професионализъм са изработени тези играчки.



































Кукли, пресъздаващи ежедневието и облеклото на нашите деца и провокиращо естетическото чувство на различните поколения.












































11 коментара:

Jackie каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Jackie каза...

Красиви са! Дечицата могат да се научат от тях на изящество, на вкус на обличане и... да ги пазят, защото ако не се отнасят внимателно към тях, те ще се развалят и няма вече да са красиви!
Браво, Вера!

Bla каза...

Повечето са отвратителни, но има 1-2 нелоши.

veracooper каза...

Подбирала съм тези, които заслужават да бъдат видяни, Тони. А играчките винаги трябва да се пазят, нещо което нашите деца не са свикнали да разбират.
Бла, когато нещо не харесвам, не си правя труда да го гледам..Защо не постъпиш по този начин, че после ще пада смях до припадък.

Bla каза...

Щото, миличка, не съм ясновидец. Макар че като се има предвид съдържанието и естеството на блога ти, някак е логично, ама все пак... Пък и казах, че няколко ста'ат, така че не прави забележки, от които действително някой би паднал от смях (до припадък).

PS Може би няма да е лошо да уточниш при какви обстоятелства триеш коментарите - ако са нецензурни, или ако просто не ти изнася, че противоречат на сложния ти и объркан свят. За да знам, щото мисля да минавам честичко.

veracooper каза...

Пиши си, пиши..
Щото, момчето ми, първо изисквам прилично поведение.
Не съм хлапе , за каквато ме смяташ, не ми е приятно твоето отношение и не съм миличка на теб, или на някой , който влиза в блога ми. А света не ми е объркан, и никога не е бил.
Сиа, момченце, се изнеси и никога повече не се отбивай, не ме интересува твоето мнение. Нали разбра?

Bla каза...

Е последно да пиша или да не се отбивам? :D А ти не се връзвай толкова лесно на тролове като мен, че им вероятност не само аз те помисля за хлапе.

veracooper каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
veracooper каза...

Виж, Блу. Аз най-вероятно съм по-голяма и от твоята майка, затова искам уважение и респект към възрастта ми. А ти вероятно си видял само публикациите ми за цветята и куклите, в което няма нито носталгия, нито глупости. И няма да престана да пиша и ако ще влизаш тук, ще изисквам твоето етично поведение и коментари.
Първият коментар изрих без да искам, но няма разлика в изказа. Повече няма да се занимавам с това, а ти си реши как да постъпиш.

veracooper каза...

Името ти, Бла, съм сгрешила, заради бързината на писане, досадна грешка. Извини ме.

Bla каза...

Извинена си. :)