Free clock За хубавите неща: Невероятният карвинг

20 май 2009

Невероятният карвинг



Доста време трябва, за да се научим на това прекрасно и трудно изкуство за направа на карвинг. Виждала съм предавания с представяне на различни майстори. Респект и уважение будят тяхната сръчност и идеи за красиво изработени плодове и зеленчуци. Ножовете, с които работят, приличат на хирургични инструменти. Изпод ръцете на майсторите оживяват птици, цветя, кошници с букети.













Птиченцата само дето не запяват, като живи са.













Хризантемите и розите може би ще са вкусни, но дали да развалим тази красота?















Масите, украсени по този начин, са великолепно допълнение за един специален празник.И как няма, толкова майсторлък и труд е вложен в тези невероятни блюда.









5 коментара:

margarita_rv каза...

КАКВА КРАСОТА!Даже не знаех, как се нарича това изкуство, но честно ако ми се поднесе това на масата, нямам сили да го разваля. Ще си гледам, но не бих го докоснала, ако ще и в къщи да си го занеса.

Jackie каза...

Чудесно оформление!!! Просто - да ти е жал да ги изядеш тези красиви произведения. Не мога да немеря по-подходяща дума.
Поздравления на хората, които са го направили!

veracooper каза...

Благодаря ви, аз се възхищавам на търпението, с което са изработени. Само знам, че после това красиво изделие по някакъв начин издържа до 2 дни, може би консервация с желатин..

Анонимен каза...

Поздравления! за уменията Ви да ни направите свидетели на кулинарното изкуство, от което както от всяко друго лъха нотка на аристократизъм.Вяско изкуство съставлява процес изграждан в/у много стари и здрави основи, следва времето, развива се, осъвършенства се, носи духа на народи, култури, ритуали... за да достави наслада не само на създателя, а й на всеки друг който го възприема. Всяко изкуство оставя дълбоката запомняща се диря в човешката душа.

veracooper каза...

Това е точно така. Ценя красотата, тя е мерило за човешката душевност.