Free clock За хубавите неща: Малък разказ за барока

18 юни 2009

Малък разказ за барока



Барокът възниква около 1600 година, когато на почит стават духовитостта и интелектуалността на декоративното изкуство. Тази именно епоха най - големите художници, архитекти и композитори. Имена като Скарлати, Бах, Хендел, Монтеверди, Люли, Вивалди са познати на всички нас, и именно те определят естетическите принципи на барока.









А Рубенс, Рембранд, Караваджо, Кореджо, са имена на големите художници на това време, техните картини пленяват с красотата и великолепния рисунък. В работи на Микеланджело също са загатнати идеи на бароковия жанр.























Красивите стенни гоблени и допълненията за красотата на една стая, обитавана през това време.




















Красивият будоар от бароково време и съвременните идеи за възкресяване на мебелите, които са удобни, красиви и предразполагащи към удобство и финес.




5 коментара:

Emilie каза...

О, колко хубаво щеше да е да се бях родил в този век- бароковия! Прелст!

veracooper каза...

Да, Emilie, може би това ме кара толкова прецизно да подбирам материалите, които намирам.Това са красиви и малко непознати за нас мебели и дрехи, но събуждат мили чувства и желания.

Jackie каза...

Отново красиви картини!
Емили, да можехме по малко да поживеем във всичките тези времена и да се насладим на всички стилове!
Нямаше да е лошо.
Затова пък Вера ще ни разходи. Благодаря ти, Вера!

margarita_rv каза...

Вярвам в това, че няма случайни запознанства. Вярвам, че не случайво се срещаме из форумите много хора , с еднакви вкусове за нещата, независимо дали е мода, поезия или музика. А ВЕРЧЕТО - тя е една от онези красиви колони, върху която се крепят красивите тавани. Тони ни радва с поезията, която извира от всяко сърце, но само тя може да я изкаже така прелестно.Да сте живи и здрави момичета,радвам се че ви "познавам"!

veracooper каза...

Благодаря ви, мили, трогвате ме с добрите си думи. За мен красотата, във всичките и форми, е основата на добрите неща. Затова я търся непрекъснато.