Free clock За хубавите неща: Обещана красота

24 юни 2009

Обещана красота



Влизах в блога на една приятелка, която има хоби. Едно красиво и отморяващо хоби. Видях нейните прекрасни гоблени, които ме впечатлиха много. Обещах и да пусна публикация за гоблени, които намерих в гугъл. Не че ще започна сега да шия, но ми харесват.
В къщи имам на стената 2 и са прекрасни, но са шити преди много години от мама, знам че слагаше 2 чифта очила, светеше си с една силна лампа, стойката беше неудобна. И след това се оплакваше от главоболие. Да, не само това ме възпря да хвана иглата, винаги съм работила с очите си и с ръцете най - вече, та не се прежалих да рискувам. Сега се радвам на желанието на другите, които имат търпението и хъса да направят тези красиви шити картини.
Всъщност не съм търсила популярните гоблени, които знаем от много време, сега има доста нови модели, които също са прекрасни. Ето, виртуална приятелко, обещаните снимки.










Тъй като не шия, не бях виждала тези модели, които биха украсили една детска стая.




И в трапезарията, знам че ценителите на красивото ще разберат и похвалят домакинята не само за богатата трапеза, на празник всичко трябва да е красиво.





Оживяват Альонушка и червената шапчица, независимо че искат доста труд за изработването, бод след бод.












Моя учителка и сега вече много близка приятелка, в родния си дом имаше толкова много гоблени, ушити от нейната майка. Когато влязох в стаята на тази възрастна дама, нямаше място, което да не беше покрито с нейните красиво изработени неща. Гоблени, дантели, шевици..Не знам какво се случи с тях, но помня тяхното разнообразие.


























Тази кошница ми събра очите.













4 коментара:

Temenuzhka Petrova каза...

Напълниха ми се очите с красота!И душата!Вера, благодаря ти, миличка, че сподели с нас тези невероятни прелестни гоблени!!!Лично ти благодаря, че си направи този труд заради мен!!!Голяма част от гоблените съм ги виждала на картинка, някои от тях са ми съвсем непознати, но всички до един са невероятно красиви!И нито един от тях не съм шила досега.От сърце ти благодаря, целувки!

veracooper каза...

Забравих да пусна снимките на моя, но ще го направя на пощата ти. Благодаря ти за това, че ме стимулира да се разровя. Удоволствието е мое. Ако ушиеш този, който ми хареса, ще ти кажа, че си майстор и ще дойда да го видя. Обещавам.

margarita_rv каза...

Браво Верче, докосна сърцето ми. Аз нямам умение да шия гоблени, но имам един гоблен подарък от дъщеря ми преди три години, когато Никол беше бебе го беше ушила. Но майката и бабата на моята снаха шият гоблени и имат страшно много у тях. От красиви по красиви, но като тези от снимките има само един и той е подарък за сина ми.Благодаря Верче! Благодаря и на Теменужка, че те е подтикнала към това.

veracooper каза...

Марги, аз изпитвам радост, когато се ровичкам в интернет и търся неща, които биха ви развълнували. Какво друго бих направила за вас, освен да ви накарам да се усмихнете, а това е и целта ми. Усмивката е най - голямата награда за мен, благодаря ти за милите думи.