Free clock За хубавите неща: Източна красота

18 юли 2009

Източна красота


Когато се заговори за Китай и неговата култура, веднага изплува в съзнанието ни вековната тайна на коприната. Ревниво пазена 30 века, тя е била достояние само на китайската нация. Каквито и да са легендите за създаването на този трудоемък бизнес, той е причина ние да се наслаждаваме на красивите дрехи, създадени от майсторите на коприната.






Старинни и съвременни облекла с перфектна изработка грабват погледа веднага. Китайските картини, запечатани върху плата, грейват със цветовете на богата китайска култура.











Шаловете, роклите, кимоната са търсени като удобни и практични облекла и допълненията към тях.












През лятото коприната държи хладно, а през зимата топли, леки и издържливи дрехи с единствен враг - слънцето. Ето защо дизайнерите се съобразяват с това при решения за поставяне на такива завеси на домовете, които обзавеждат.




http://www.marlamallett.com

http://www.thekimonogallery.com

4 коментара:

Temenuzhka Petrova каза...

Вера, докато отсъствах съм пропуснала много интересни публикации, сега ще наваксам!Винаги ми е приятно да посещавам твоята страничка!А сега аз те каня в моя блог, имам наградки за теб!:)Поздрави!!!

veracooper каза...

Благодаря ти, ще отида там, разбрах от фейсбук за това. Ти си една мила и интелигентна приятелка, с която искам да общувам.

Блага каза...

http://blagab.blogspot.com/2009/07/blog-post_4138.html

Красива публикация!

veracooper каза...

Благи, благодаря ти и за подаръка и за добрината, и аз те обичам и си ми мила. :)