Free clock За хубавите неща: Вкусно и екзотично

01 август 2009

Вкусно и екзотично



Запечени тиквички

Продукти
2 тиквички /ако не намерите от кръглите такива, можете да направите по - широки наши /
30 гр.краве масло
150-200 гр.бекон
2 лъжици смлени бадеми
серене пармезан
черен пипер

Тиквичките се разрязват на две вертикално, за да се получат 4 парчета. Вътрешността се изчиства от семената и месото се отделя внимателно. Нарязва се на ленти и в тиган се запържва докато станат леко прозрачни и потъмнеят. Извадени се поставят на хартия, за да се премахне излишната мазнина.
На алуминиево фолио или хартия за печене, леко намазани с масло, се нареждат празните тиквички и се пълнят с изпържените ленти, подправени с черен пипер, бадемите и малко сол. Отгоре се нареждат лентите бекон и по желание могат да се сложат парченца бадеми, които след печенето придават добър вкус на ястието. Пече се в грил или фурна до златиста коричка.
По същия начин може да се приготви и папая, като там се добавя сока на 1 лимон.

Долните две рецепти видях във вестник Новинар, където автора разказва за своя разходка из екзотична държава и впечатленията му от нея. Лесни и приложими, а и мангото вече се намира в нашите магазини.

Патешко бутче с ананас

Задушете патешко бутче на бавен огън с един морков. Запечете го във фурната, докато добие карамелен цвят. Отделно в масло задушете ананас, нарязан на шайби. Към него добавете лъжичка брашно, лъжичка горчица, три лъжици сметана и няколко капки лимонов сок.

Торта с манго за индийски принцеси

Мангото трябва да престои на стайна температура поне няколко дни, докато леко омекне. Обелете го и нарежете на парченца. Вместо блат за торта използвайте бишкоти, потопени в силно кафе с моряшки ром. Чаша сметана или биволско мляко се разбива с какао и течен шоколад и се разстила върху бишкотите. После се нареждат парчета ананас и манго. Повторете. Отгоре се украсява с манго.

http://www.novinar.net/?act=news&act1=det&stat=center&mater=MTQ3NjszOQ


Няма коментари: