Free clock За хубавите неща: РАВНОСМЕТКА

02 януари 2009

РАВНОСМЕТКА


Когато зазвънят камбаните, в часа на рождението на Христос, винаги се връщам назад в годината. И си задавам много въпроси за свършените и несвършени неща. Не съм писала плюсове и минуси, че то май минусите ще са повече. Но поне съм била честна по отношение на близки, познати и на себе си. Най-вече на себе си.
В началото на годината се присъединих към кулинарките на един сайт, където намерих не само добри рецепти, но и приятни събеседнички. И до днес е така. Когато се съберат повече хора, има и хиляди решения на проблемите. Това е ползата от моя контакт с тези прекрасни момичета и момчета.
Доста по-късно, като научих за сайта от моя добра приятелка реших да дойда и тук. И с изненада установих, че ме приехте доста радушно, въпреки забележките на някои недоволни, че не са добре посрещнати. И не само ме приехте, но намерих съмишленици, приятели и най-важното, имам възможността да изкажа своето мнение. Създадох и своя блог, за който отново ми помогнаха свежари, благодаря им от сърце.
И ако това не е една добра година за мен, значи напразно съм си мислила, че е така. Но все пак се старах доста. А тази година ще трябва да бъде година на взаимните компромиси и
прошки, защото ако не го сторим , ще посеем не зърно, а плява. А резултатът е познат.

2 коментара:

Jackie каза...

Продължавай все така, veracooper !
Ненапразно казват, че приятелите са едно семейство. Но семейство по интереси и сродни души. Винаги ще имаш подкрепата ми, както съм я имала от теб! :)

Блог на Павел Николов, астрофилолог каза...

Когато човек иска нещата да останат все едни и същи, отчита успехи, когато си прави равносметка, която предполага и критичен поглед, значи иска да промени нещата към по-добро.